Önce ki derse buradan erişebilirsiniz.
Öncelikle Unity‘yi indirmek için sitesine giriyoruz. Sonra aşağıdaki adımları izliyoruz.
Unity‘nin paralı seçenekleri de mevcut (bazı destek ve eğitimlere erişim için) isterseniz para da verebilirsiniz ancak biz Unity’e henüz yeni başladığımız için free sürümü olan ‘personal‘ı indiriyoruz. İsterseniz diğer seçenekleri de inceleyebilirsiniz.
Gerekli şartları da kabul ediyoruz ve (Windows için) indirmeye başlıyoruz. Mac OS için indirecekseniz altta ‘Choose MAC OS‘ kısmı da mevcut.
Açılan sayfada otomatik olarak indirme başlamazsa ‘installation assistant‘ kısmından indirmeyi başlatabilirsiniz.
Bilgisayarımızda gereken izinleri (1-2 tane çıkabilir) veriyoruz.
Böylece Download Asistant‘ı açmış oluyoruz.
Lisans sözleşmesini kabul ederek devam ediyoruz.
Bu kısımda yazdığım gibi geliştirmeyi düşündüğümüz platformlar için supportları (destekleri) seçiyoruz. Kaç GB indirmemiz gerektiği altta gözüküyor.
Bilgisayarımızda hangi dosyaya kaydetmek istediğimizi alttan seçiyoruz ve bilgisayarımızda kapladığı alanı da total Space Required kısmından görebiliyoruz.
(Üst kısımda indirirken sonradan gerekmeyecek bazı dosyaları bilgisayara mı yoksa geçici bir yere mi kaydetmek istediğimizi soruyor ben sonradan gerek olmayacağı için ilk seçeneği yani geçici kaydetmeyi seçtim. Kendi indirdikten sonra siliyor.)
Tüm adımları doğru yapmışsak indirmemiz başlıyor.
Her platform için indirme bittikten sonra kendisi otomatik olarak kuruluma geçiyor. Kurulum ortalama 2-3 saat sürüyor.
Bütün indirmeler bittikten sonra ‘finish‘e basarak kurulumu tamamlıyoruz.
Kurulumu tamamladıktan sonra uygulamayı açtığımızda karşımıza bir giriş ekranı gelecek üye olabilir ya da skip seçeneğini kullanarak bu adımı atlayabilirsiniz. Ben üye olmayı tercih ettim.
Giriş yaptıktan sonra +New butonuna tıklayarak yeni bir proje oluşturma kısmına geçebilirsiniz.
Proje oluşturma adımında proje adımızı, projemizi nereye kaydedeceğimizi, proje oluştururken oluşturan kişinin adını –organization-, template kısmındaysa oluşturacağımız projenin hangi template ait olduğunu yani 3D,2D veya diğer seçeneklerden birini -artık hangisinde yapmak istiyorsak- seçiyoruz.
Böylece projemiz alttaki ekranda gözüktüğü şekilde oluşmuş oluyor. Yapamadığınız bir kısım ya da problem yaşadığınız bir yer varsa yorum yoluyla sorabilirsiniz.
Bu eğitim seti Kaynak tarafından oluşturulmuştur. İletişim Maili: Mail